ΔΙΑΚHΡYΞΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΥΛΟΤΟΜΙΑΣ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΠΙΣΟΔΕΡΙΟΥ ΕΤΟΥΣ

 

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ    ΕΤΟΥΣ 2024

 Ο   Αναγκαστικός Συν/σμός Δασοκτημόνων Πισοδερίου στις 24-5-2024, ημέρα Παρασκευή και ώρα 12:00 π.μ. έως 13:00 μ.μ., στα γραφεία του Συν/σμού επί της οδού Μ. Αλεξάνδρου 83, προβαίνει σε φανερό πλειοδοτικό διαγωνισμό ενώπιον της κατά νόμου επιτροπής για την  δημοπράτηση τριών (3) τμημάτων για την ανάδειξη μισθωτών του δικαιώματος υλοτομίας του δάσους του Πισοδερίου εκ των συστάδων: Συστάδα 7α τεχνική ξυλεία 148 κ.μ. και καυσόξυλα 523κμ,  Σύνολο=671 κ.μ.Συστάδα 1β

τεχνική ξυλεία 121
Περισσότερα

Έκθεση φωτογραφίας στη Φλώρινα με θέμα: “Εικόνες του παρελθόντος από το Πισοδέρι”

 

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε στην “Πινακοθήκη Φλωρινιωτών Ζωγράφων” του ΦΣΦ  “Ο Αριστοτέλης” από 8 έως 16 Σεπτεμβρίου Περισσότερα

Πανηγύρι Αγίας Τριάδας

Normal
0

false
false
false

MicrosoftInternetExplorer4

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:"Κανονικός πίνακας";
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-parent:"";
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:10.0pt;
font-family:"Times New Roman";
mso-ansi-language:#0400;
mso-fareast-language:#0400;
mso-bidi-language:#0400;}
Στις 24 Ιουνίου 2013, ανήμερα του Αγίου Πνεύματος, στην Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδας Πισοδερίου πραγματοποιήθηκε Θεία λειτουργία με Βυζαντινή χορωδία και ακολούθησαν κεράσματα για όλον τον κόσμο που παρευρέθηκε. Στον προαύλιο χώρο της μονής έκανε την πρώτη του εμφάνιση το χορευτικό συγκρότημα του Αθλητικού-Μορφωτικού Συλλόγου Βίγλας-Πισοδερίου, ενώ ακολούθησε  γλέντι με παραδοσιακή ορχήστρα.

Περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ

Ένα πολύ δυνατό μέσο αποτύπωσης της ιστορίας αλλά και της ζωής μας είναι η φωτογραφία. Αυτήν έχει τη δύναμη να μιλάει πολλές φορές πολύ πιο δυνατά από οποιοδήποτε άλλο μέσο. Αποτυπώνει με τον πιο παραστατικό τρόπο την ιστορική μνήμη. Κι αν τώρα το Πισοδέρι έχει χάσει την παλιά του αίγλη, ζει όμως μέσα από τις φωτογραφίες των Πισοδεριτών που μιλάνε για δυνατούς οικογενειακούς δεσμούς, παλιές φιλίες, σημαντικά κοινωνικά γεγονότα, προσωπικές στιγμές, όμορφα στιγμιότυπα καθημερινής ζωής, εικόνες καθημερινής βιοπάλης, αλλά και ένδοξες στιγμές της ιστορίας του Πισοδερίου και όχι μόνο. Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις, χίλιες αναμνήσεις και χίλια συναισθήματα…

Στα πλαίσια αυτής της φιλοσοφίας σκεφτήκαμε  αρχικά να συγκεντρώσουμε τις φωτογραφίες μας, αυτές που ο καθένας έχει στο παλιό άλμπουμ του, ή ακόμα αυτές που πρέπει να ψάξει σε κάποιο μέρος του σπιτιού του. Με τον τρόπο αυτό φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε ένα ψηφιακό αρχείο, που να αποτελεί ζωντανό μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς του Πισοδερίου και να το βλέπουν οι επόμενες γενιές Πισοδεριτών και όχι μόνο.

Κάποιοι διατηρούμε ευλαβικά τις φωτογραφίες αυτές, κάποιοι τις έχουμε χάσει. Να λοιπόν η ευκαιρία να ανασκουμπωθούμε και να συμβάλουμε όλοι στη δημιουργία αυτού του αρχείου που θα υπάρχει στον Δασικό Συνεταιρισμό. Αξίζει τον κόπο! Κι όταν εμείς δεν θα υπάρχουμε και δεν θα μπορούμε να μιλήσουμε για το Πισοδέρι, θα υπάρχουν οι φωτογραφίες που θα μιλούν για παλιές ιστορίες και αλλοτινές εποχές.

Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ Η ΑΘΗΝΑ ΓΑΡΔΑΝΗ (Τηλ.6972253462)

 

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ <<ΒΙΓΛΑ ΠΙΣΟΔΕΡΙΟΥ>>

Με πρωτοβουλία του ΔΑΣΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ιδρύθηκε αθλητικός και μορφωτικός Σύλλογος  με την ονομασία <<ΒΙΓΛΑ ΠΙΣΟΔΕΡΙΟΥ>>.

Ο σκοπός του συλλόγου είναι η συστηματική πολιτιστική και πνευματική ανάπτυξη, καλλιέργεια, διδασκαλία και αθλητικές δραστηριότητες ειδικά στην περιοχή του πισοδερίου.

1). Οι πρώτες δραστηριότητες του συλλόγου ξεκίνησαν με τα μαθήματα χορού που γίνονται κάθε Σάββατο στην αίθουσα του <<ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ >> και ώρα 7μμ. Για τη δημιουργία χορευτικού ΠΙΣΟΔΕΡΙΟΥ

2.)  Ιδρυση φωτογραφικής ομάδας

Στοιχεία για τη φωτογραφική ομάδα

Η φωτογραφική ομάδα «Photo Essence» ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2012 και αποτελείται από 8 φωτογράφους: Αθηνά Γαρδάνη, Γιώργο Σαρνατζίδη, Χρήστο Δηνόπουλο, Χρήστο Σοβισλή, Βάνα Αναστασιάδου, Μαριάνθη Βακφάρη, Γιάννη Παπαγεωργίου και Ορέστη Δημητριάδη. Σκοπό έχει τη στήριξη του φωτογραφικού έργου των μελών της και την φωτογραφική τους παιδεία, καθώς και τη διοργάνωση δραστηριοτήτων σχετικών με τη φωτογραφία.
Στις συναντήσεις των μελών γίνεται ανταλλαγή γνώσεων και απόψεων για τη φωτογραφία, προβολή και κριτική φωτογραφιών και οργανώνονται από κοινού εκθέσεις, εξορμήσεις και επισκέψεις σε εκθεσιακούς χώρους.
Λειτουργεί στα πλαίσια του «Αθλητικού – Μορφωτικού Συλλόγου Βίγλας – Πισοδερίου». Οι συναντήσεις γίνονται κάθε Τετάρτη 8-10 μ.μ. στα γραφεία του Δασικού Συνεταιρισμού Πισοδερίου.

Η ιστοσελίδα της ομάδας: http://photoessencefl.wix.com/photo

Η σελίδα στο facebook: https://www.facebook.com/groups/316181768484046

Φωτογραφικό αρχείο

Ο σύλλογος διαθέτει σημαντικό αρχείο παλιών φωτογραφιών από το Πισοδέρι, τις οποίες συγκέντρωσε από οικογένειες Πισοδεριτών. Υπεύθυνη για τη συλλογή, την ταξινόμηση και την διοργάνωση εκθέσεων με αυτές τις φωτογραφίες είναι η Αθηνά Γαρδάνη.

Εκθέσεις που πραγματοποιήθηκαν

  1. Υπαίθρια

Περισσότερα

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΧΟΡΟΥ

Συνεχιζονται τα μαθήματα παραδοσιακών χορών, τα μαθήματα  θα γίνονται κάθε Σάββατο στην αίθουσα του <<ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ>>  και ώρα 7:30μ.μ. Υπεύθυνος  χοροδιδάσκαλος ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΟΥΚΑΣ.

Τηλ. επικοινωνίας 6979807198.

 

Έκθεση Φωτογραφίας στην Θεσσαλονίκη με θέμα “Όσα δεν σβήνει ο χρόνος”

Πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο την Τετάρτη 27 Μαϊου 2012 έκθεση φωτογραφίας με θέμα: “‘Όσα δεν σβήνει ο χρόνος-Εικόνες του παρελθόντος από το Πισοδέρι”