ΣΥΛΛΟΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ

Ένα πολύ δυνατό μέσο αποτύπωσης της ιστορίας αλλά και της ζωής μας είναι η φωτογραφία. Αυτήν έχει τη δύναμη να μιλάει πολλές φορές πολύ πιο δυνατά από οποιοδήποτε άλλο μέσο. Αποτυπώνει με τον πιο παραστατικό τρόπο την ιστορική μνήμη. Κι αν τώρα το Πισοδέρι έχει χάσει την παλιά του αίγλη, ζει όμως μέσα από τις φωτογραφίες των Πισοδεριτών που μιλάνε για δυνατούς οικογενειακούς δεσμούς, παλιές φιλίες, σημαντικά κοινωνικά γεγονότα, προσωπικές στιγμές, όμορφα στιγμιότυπα καθημερινής ζωής, εικόνες καθημερινής βιοπάλης, αλλά και ένδοξες στιγμές της ιστορίας του Πισοδερίου και όχι μόνο. Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις, χίλιες αναμνήσεις και χίλια συναισθήματα…

Στα πλαίσια αυτής της φιλοσοφίας σκεφτήκαμε  αρχικά να συγκεντρώσουμε τις φωτογραφίες μας, αυτές που ο καθένας έχει στο παλιό άλμπουμ του, ή ακόμα αυτές που πρέπει να ψάξει σε κάποιο μέρος του σπιτιού του. Με τον τρόπο αυτό φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε ένα ψηφιακό αρχείο, που να αποτελεί ζωντανό μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς του Πισοδερίου και να το βλέπουν οι επόμενες γενιές Πισοδεριτών και όχι μόνο.

Κάποιοι διατηρούμε ευλαβικά τις φωτογραφίες αυτές, κάποιοι τις έχουμε χάσει. Να λοιπόν η ευκαιρία να ανασκουμπωθούμε και να συμβάλουμε όλοι στη δημιουργία αυτού του αρχείου που θα υπάρχει στον Δασικό Συνεταιρισμό. Αξίζει τον κόπο! Κι όταν εμείς δεν θα υπάρχουμε και δεν θα μπορούμε να μιλήσουμε για το Πισοδέρι, θα υπάρχουν οι φωτογραφίες που θα μιλούν για παλιές ιστορίες και αλλοτινές εποχές.

Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ Η ΑΘΗΝΑ ΓΑΡΔΑΝΗ (Τηλ.6972253462)