ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ <<ΒΙΓΛΑ ΠΙΣΟΔΕΡΙΟΥ>>

Με πρωτοβουλία του ΔΑΣΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ιδρύθηκε αθλητικός και μορφωτικός Σύλλογος  με την ονομασία <<ΒΙΓΛΑ ΠΙΣΟΔΕΡΙΟΥ>>.

Ο σκοπός του συλλόγου είναι η συστηματική πολιτιστική και πνευματική ανάπτυξη, καλλιέργεια, διδασκαλία και αθλητικές δραστηριότητες ειδικά στην περιοχή του πισοδερίου.

1). Οι πρώτες δραστηριότητες του συλλόγου ξεκίνησαν με τα μαθήματα χορού που γίνονται κάθε Σάββατο στην αίθουσα του <<ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ >> και ώρα 7μμ. Για τη δημιουργία χορευτικού ΠΙΣΟΔΕΡΙΟΥ

2.)  Ιδρυση φωτογραφικής ομάδας

Στοιχεία για τη φωτογραφική ομάδα

Η φωτογραφική ομάδα «Photo Essence» ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2012 και αποτελείται από 8 φωτογράφους: Αθηνά Γαρδάνη, Γιώργο Σαρνατζίδη, Χρήστο Δηνόπουλο, Χρήστο Σοβισλή, Βάνα Αναστασιάδου, Μαριάνθη Βακφάρη, Γιάννη Παπαγεωργίου και Ορέστη Δημητριάδη. Σκοπό έχει τη στήριξη του φωτογραφικού έργου των μελών της και την φωτογραφική τους παιδεία, καθώς και τη διοργάνωση δραστηριοτήτων σχετικών με τη φωτογραφία.
Στις συναντήσεις των μελών γίνεται ανταλλαγή γνώσεων και απόψεων για τη φωτογραφία, προβολή και κριτική φωτογραφιών και οργανώνονται από κοινού εκθέσεις, εξορμήσεις και επισκέψεις σε εκθεσιακούς χώρους.
Λειτουργεί στα πλαίσια του «Αθλητικού – Μορφωτικού Συλλόγου Βίγλας – Πισοδερίου». Οι συναντήσεις γίνονται κάθε Τετάρτη 8-10 μ.μ. στα γραφεία του Δασικού Συνεταιρισμού Πισοδερίου.

Η ιστοσελίδα της ομάδας: http://photoessencefl.wix.com/photo

Η σελίδα στο facebook: https://www.facebook.com/groups/316181768484046

Φωτογραφικό αρχείο

Ο σύλλογος διαθέτει σημαντικό αρχείο παλιών φωτογραφιών από το Πισοδέρι, τις οποίες συγκέντρωσε από οικογένειες Πισοδεριτών. Υπεύθυνη για τη συλλογή, την ταξινόμηση και την διοργάνωση εκθέσεων με αυτές τις φωτογραφίες είναι η Αθηνά Γαρδάνη.

Εκθέσεις που πραγματοποιήθηκαν

  1. Υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας στο Πισοδέρι, στα πλαίσια του «1ου Ανταμώματος Απανταχού Πισοδεριτών» με τίτλο: «Όσα δε σβήνει ο χρόνος – Εικόνες του παρελθόντος από το Πισοδέρι» και διήρκεσε από 8 έως 30 Ιουλίου 2011.
  2. Έκθεση φωτογραφίας στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια του αφιερώματος στον Δήμο Πρεσπών με τίτλο: «Εικόνες του παρελθόντος από το Πισοδέρι» τον Ιούνιο του 2012.
  3. Έκθεση φωτογραφίας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, στα πλαίσια του εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Φλώρινας, με τίτλο «Εικόνες του παρελθόντος από το Πισοδέρι», στην αίθουσα του Φ.Σ.Φ. “ο Αριστοτέλης” στη Φλώρινα. Διήρκεσε από 8 μέχρι 23 Σεπτεμβρίου 2012.